Hoofdsponsor

                    Logo Elstar Hypotheken

Twitter Mystery Roads

Website mogelijk gemaakt door

 

logo 2

HuisstijenZo kleur

Inloggen voor teams

Team 13 Blog

Zondag zinj we vanuit Folkestone vertrokken naar Dover. Met de veerboot van DFDS de overtocht gemaakt naar Calais en aldaar bij de plaatselijke horeca (McDonalds) vertrokken voor de laatste wedstrijdetappe naar Turnhout. Onderweg moesten de deelnemers (en hun thuisfront) de laatste puzzelopdracht maken. Bij Turnhout een kleine pauze waarna we de resultaten van de tijdrit alsmede de puzzels verwerkten tot een eindklassement.

In Oosterhout op een parkeerplaats verzamelden we voor de laatste rit naar de Hucht in Elst. Aldaar een feestelijk onthaal met familie, vrienden en sponsoren.

De stichting Beat Batten heeft een bedrag opgehaald van 36.000 euro en de resultaten van de andere goede doelen volgen nog.

 

Woensdag was het heel vroeg op. Om half 4 aan de start. Wat volgde was een fantastische rit door de witte Schotse Hooglanden. De rit eindigden heel erg laat in het uiterste noordelijke puntje. Zo’n lange dag hakt erin. Bij sommige teams begon de vermoeidheid parten te spelen. De organisatie besloot de donderdag rit te neutraliseren en kon iedereen dus op eigen inzicht de route bepalen. Alhoewel.

Donderdag stond de mooiste weg van europa op het programma. Dus ja, die wil je toch wel even meepakken. Evengoed veel uren in de auto en de nodige haarspeldbochten in de sneeuw, maar de overnachtingslocatie maakte het de moeite waard. Een heus kasteel!

Vrijdag werd de wedstrijd weer vervolgd. Helaas einde auto voor team 1. Het serviceteam is ter plaatse geweest, maar de schade als gevolg van (ik denk) een glijpartij en wat obstakels (de details weet ik helaas niet, de app geeft mij alleen het fotootje van het autootje) was teveel. Het laatste nieuws wat ik heb ontvangen is dat team 1 vervangend vervoer krijgt en dat nog niet had (kwart voor 2 NL tijd). Wordt ook een latertje voor hen vrees ik.

Even later volgt op de app een foto van een brug. Zoonlief herkent deze meteen: de brug van Zweinstijn, Harry Potter. Kortom ook weer een mooie route en ze zijn er nog niet. Laten we wel hopen dat dit het laatste pechgeval was, want van de auto’s die oorspronkelijk zijn gestart zijn er inmiddels al drie vervangen.

Namens Remco en Manuel

Mariëlle

Het serviceteam en het halve team 8 kwam uiteindelijk eerder aan in het hotel dan alle andere deelnemers. Na een warme douche was het leed van een nacht doorhalen een klein beetje weggespoeld en was het wachten op de andere deelnemers die om kwart voor 9 (Nederlandse tijd) nog niet in het hotel waren.

En dan komt de dinsdag. En bij deze editie van Mystery Roads is het vandaag rustdag. Alle teams hebben een bezoek gebracht aan Milton Keynes. Hier staat de Red Bull fabriek waar de auto’s van Max Verstappen en Daniel Ricardo worden ontwikkeld, gebouwd en getest. Volgens het service team was dit wel erg gaaf.

Met de rust(dag) was het snel gedaan toen aan het einde van de middag de mededeling kwam dat de start op woensdag om half 4 ’s ochtends is. Gelukkig wel plaatselijke tijd (half 5 in Nederland), evengoed hoorden de organisatie een heleboel zuchten. Dus snel terug naar het hotel en op tijd het nestje inrollen voor een nieuwe dag Mystery Roads. Maar niet voordat de auto van binnen nog even door een engels serviceteam even is schoongemaakt, ouderwets met het handje!

 

Vanuit Zwitserland ging de tocht door naar Italië. Hierbij werd het thuisfront erg jaloers, vooral toen we hoorde dat er pizza op het menu stond. Waar we niet jaloers op waren was de nacht. Dit is dus de beroemde doorhaalnacht. En terwijl wij ons nog even lekker omdraaiden moesten alle teams en de organisatie stevig doorrijden.

Om 7 uur maandagochtend komt het bericht dat de serviceauto een andere route gaat rijden. Team 8 was gestrand. Een deelnemer ging met de auto van Peter en Robbert mee en de service auto moest terug voor de tweede deelnemer en ook wachten op de sleepdienst om de auto af te voeren. Alleen nu haalde het serviceteam de boot niet meer die hen en alle teams naar Engeland moest brengen. Op naar Calais, naar de ‘korte’ boot. Ook een beetje Mystery Roads voor het serviceteam. Dat had niemand aan zien komen.

Wat ook niemand zag aankomen dat de mannen in Parijs veel bekijks trokken. Een Française was zo nieuwsgierig dat ze de auto van heel dichtbij wilde kijken. Dat resulteerde in een beschadigde achterbumper. Gelukkig slechts een kleine schade en kan de auto gewoon doorrijden.

Team 8 kan meeliften naar Engeland en moeten daar ander vervoer regelen. Dankzij de ANWB is dit ook gelukt hoorde ik net. Om kwart voor 2 kon het serviceteam en de helft van team 8 eindelijk de boot op. Het weer is slecht, zeer slecht en de boot schommelt als een malle. En dan is een overtocht bij Calais misschien een geluk bij een ongeluk, die is korter. Eenmaal in Engeland is het weer flink sturen zodat team 8 weer herenigd kan worden en ook het serviceteam zich weer bij de rest kan voegen. Als het mee zit hebben ze dan een rit van 36 uur achter de kiezen.